Investigar i aprendre a través de la deriva en la formació universitària

Autores/as

  • Mar Estrela Cerveró Universitat de València Generalitat Valenciana. Cos de Mestres

Palabras clave:

Caminar, narració espacial, georreferenciació, neocartografia, deriva.

Resumen

El taller educar la mirada/documenta la ciutat és una experiència educativa que a través de la deriva, pren el fenomen urbà a través de la seva complexitat, articulant experiència, diàleg i reflexió en la construcció social del contingut de la ciutat. Pensem els carrers de la nostra ciutat com un espai privilegiat per a analitzar les relacions entre saber, identitat i poder, en una aposta per un currículum universitari que contemple aquesta triple relació com experiència educativa de transformació. La proposta a la que us presentem ens ha permès ressituar els límits de la nostra pràctica docent, col·locant la frontera del nostre coneixement objecte d’estudi un pas més lluny, explorant els marges de la pràctica acadèmica universitària, per a vincular-nos a companys i companyes d’altres disciplines amb una preocupació comú.

Biografía del autor/a

Mar Estrela Cerveró, Universitat de València Generalitat Valenciana. Cos de Mestres

Fucionaria de carrera del Cos de Mestres de la Conselleria d'Educació.

Estudiant de doctorat i col.laboradora del departament de didàctica i organització escolar de la Universitat de València.

Participe de diferents moviments socials de la ciutat de Valencia, Salvem el cabanyal, Falles Populars i Combatives, La xarito, grup de recerca del professorat...

Descargas

Publicado

2014-05-07

Número

Sección

Blueprints